Teater

OM KYSTMILJØ, MISMOT OG STERKE SAMHOLD.

Den siste viking kom ut i 1921. Romanen gir en mangfoldig skildring av et kystmiljø, hvor folket er avhengig av lofotfisket for å livberge seg. Kristaver Myran er en av de sentrale skikkelsene blant fiskerne. Han går til anskaffelse av båten «Kobben», til tross for at fartøyet har kantret flere ganger. På båten mønstrer et fattig, men livfullt mannskap, blant andre Jakob han Pinade med litlfoten. Fortellingen beskriver mismot over dårlig fiske og fattigdom, men også gleden over storfangst og pustepauser i hverdagen.

Den siste viking er en frodig folkelivsskildring som bygger på blant annet det historiske slaget i Trollfjorden i 1890, mellom dampbåteierne og robåtfiskerne. Forestillingen varer 1 time, uten pause.


Teater Fusentast har base i Trondheim og har spesialisert seg på turnerende forstillinger for barn og unge. Under landsstevnet vil Jaap den Hertog fremføre stykket Titranic fredag og lørdag. Han kommer med en dukketeaterforestilling med navnet Titranic som han spiller i en panopticum. Det er en vogn hvor det er 4 tittehull inn i en kasse hvor dukketeateret utspiller seg. 4 barn kan se forestillingen om gangen, og den varer i 7-8 minutter. Forestillingen er gratis for barna, og Jaap vil spille den 5-6 timer daglig fredag og lørdag, utendørs desom været er bra. Titranic er basert på Titranulykken, men har et innhold som er tilpasset barn.