Musikk

Foto: Øyvind Arvola

Ola Bremnes har satt toner og ord på følelsen av å leve ved kysten med sanger som E du nord, Har du fyr og albumet Ord fra en fjord. Under KYSTENs landsstevne lager han god stemning ombord på «MS Sandnes» fredag 19. juli kl 19. Kjøp billetter

Om Ola Bremnes:
Sangskriveren, forfatteren og kulturmennesket Ola Bremnes har lang fartstid. Han startet sin karriere i duo med sin søster Kari allerede i 1980. Deres første album har samme tittel som Ola sin aller første egenkomponerte visemelodi. Teksten til Folk i husan ble skrevet av Ola og Kari sin far Ole H. Bremnes, så man kan kanskje si at det var han som satte det hele i gang. I de 35 årene som har gått siden har Ola utviklet seg til å bli en av landets mest etterspurte visekunstnere. Han har skrevet ikoniske sanger som f.eks. Sang til byen, Sola, Jordmorsang, Båtbyggar Jo, Mannen i ausa og Har du fyr. I tillegg har han bidratt med tekster til utallige forestillinger og bøker, og samarbeidet med musikere, skribenter, billedkunstnere og kor over det ganske land. Ola er storebror i søskentrioen Kari, Ola og Lars Bremnes. Sammen mottok de Spelemannsprisen for plata Soløye i 2000. De gav også ut plata «Ord fra en fjord» i 1992 med tekster av faren Ole H Bremnes.


Vikelvens Jazzband blir vårt husband under landsstevnet. Detter en gjeng glade musikere fra Trondheim som spiller tradisjonell jazz (Dixieland) med røtter i New Orleans-jazzen. En blanding av swing og blues. Flere kjenner gruppa fra deres tidligere opptredener – blant annet på Fosenkaia under Kystens Dag. Gruppa spenner vidt, fra kirkekonserter til jazzcafé, og vil garantert bidra til å sette publikum i god stemning under stevnet.


Trondheim Toradergruppe vil spille under stevnet for å lage ytterligere atmosfære. Gruppa er etterspurt og vil garantert bli et populært innslag som mobilt innslag over hele stevneområdet. Kanskje blir det til og med god gammeldags bryggedans!